Eetbaar water. Het klinkt misschien vreemd, maar ergens toch ook logisch. Een kleine start-up uit Engeland gaat dit nu waarmaken met Ohoo! eetbaar water. 

Eén van de grootste bedreigingen voor het milieu is plastic: er zwerft veel te veel rond dat niet gerecycled wordt. Maar liefst 1 miljard plastic flesjes komen in de oceanen terecht, om daar onherstelbare schade aan te richten. Daarom zijn initiatieven als Dopper ook zo goed, die voorkomen dat mensen onnodig veel plastic flesjes kopen en weer weggooien. Maar nu is er nog een concept dat ervoor moet zorgen dat we minder plastic flesjes gebruiken. Ooho! wil ons namelijk water niet meer laten drinken, maar laten eten, in de vorm van een eetbaar balletje dat je in één keer in je mond kunt stoppen.

Al in 2013 lanceerde Ooho! het eerste concept van eetbaar water, maar toen waren crowdfundingprojecten nog niet zo hot als ze nu zijn. Via Crowdcube.com werd een poging gedaan om het streefbedrag van 400.000 Britse ponden binnen te halen, maar inmiddels is al het dubbele bedrag binnen.