Elektrotechniek en werktuigbouwkunde nog steeds topstudies

Pas afgestudeerde HBO-studenten elektrotechniek en werktuigbouwkunde hebben 77% kans op een baan, waarvan respectievelijk 89 en 93% op HBO-niveau. Dit blijkt uit de Keuzegids HBO 2018. Ze verdienen dan dik 2500 euro. Daarmee zijn de opleidingen nog steeds goed voor slimme bèta’s op zoek naar baangarantie. 

Lees meer

Pijpleidingen inspecteren vanuit de ruimte

Het Nederlandse bedrijf Orbital Eye heeft een dienst ontwikkeld die satellieten gebruikt om olie- en gasleidingen te controleren. Een grote Afrikaanse exploitant van leidingen maakt al gebruik van de dienst.   Het aantal kilometers aan olie- en...

Lees meer

Moet de ruimtevaart groener?

Terwijl jij korter doucht of in een elektrische auto stapt, worden er aan de lopende band satellieten en ruimtevaartuigen gelanceerd. Hoe kwalijk is dat eigenlijk voor ons klimaat?

Lees meer

Duitse studenten winnen Hyperloopcompetitie

Dit weekend namen 24 studententeams het tegen elkaar op. Ze lieten hun zelfgebouwde Hyperloop-pods los op de Hyperloop testbaan die Elon Musk in Californië heeft laten bouwen. En natuurlijk kon er maar één de snelste zijn: het studententeam van de Technische Universiteit van München. Hun pod reisde met een topsnelheid van 324 kilometer per uur door de hyperlooptunnel.

Lees meer

Nieuwsarchief